Tocarea carnii este in ziua de astazi o activitate mai mult profesionala. Nu multe sunt gospodinele care inca detin o masina de tocat carne si o utilizeaza in mod regulat. Totusi, atunci cand ai o afacere la inceput de drum sau pur si simplu vrei sa te bucuri de carne tocata ca la carte, trebuie sa te ocupi singur sau singura de lucruri.
Astfel, daca esti la prima masina de tocat si ai vrea sa te asiguri ca o folosesti si intretii in mod corespunzator, continua sa citesti acest articol! La final, vei afla si care este locul de unde poti achizitiona cel mai bun echipament!
Utilizarea unei masini de tocat carne – ce trebuie sa stii?
Atunci cand vine vorba de utilizare, trebuie sa acorzi importanta deosebita carnii. Aceasta este elementul care poate influenta cel mai mult modul in care masina de tocat carne functioneaza si rezista in timp. Astfel:
- Tine totul la rece – atat masina de tocat carne, cat si carnea in sine trebuie sa fie reci atunci cand incepi procesul de tocare. Temperature afecteaza textura carnii tocate, implicit calitatea acesteia si a mancarurilor preparate. Expertii recomanda tinerea la rece a fiecarui element al masinii de tocat, precum si a carnii pentru cel putin o ora inaintea inceperii procesului de tocare;
- Pregateste carnea corespunzator – atunci cand toci carne, tendoanele pot cauza adevarate probleme. Acestea sunt rezistente la taieturi si se pot astfel prinde/bloca in sistemul masinii de tocat. Se recomanda taierea carnii in asa fel incat aceasta sa nu prezinte tendoane;
- Fii mereu atent la produsul finit – carnea tocata ar trebui sa iasa… tocata din masina, evident. Atunci cand se intampla opusul (carnea iese intreaga, are un aspect apos sau nu iese din masina), exista o problema. Procesul de tocare se opreste si daca exista functia aferenta, masina se actioneaza in sens invers;
- Tocarea multipla – uneori, vei avea nevoie de carne tocata marunt. Nu este recomandat sa incepi din start cu cea mai mica sita, implicit sa incerci sa obtii un rezultat final la prima tocare. Incepi mai intai cu o sita generala, toci volumul de carne, apoi racesti carnea tocata, dupa care o toci din nou prin sita mai mica pentru a obtine carne tocata marunt, in functie de preferinte.
Mentenanta unei masini de tocat carne – ce trebuie sa stii?
Mentenanta implica curatenie de tip luna si bec, mai ales cand vine vorba de cutitele masinii, de site si de interiorul echipamentului in sine. Partea mai putin buna este ca majoritatea elementelor unei masini de tocat carne nu sunt gestionate corespunzator intr-o masina de spalat vase – isi pierd luciul, se pateaza si uneori apar chiar si daune.
Astfel, acestea trebuie spalate manual – cu apa calda si sapun. Dupa expunerea la apa, fiecare componenta trebuie uscata cu un prosop.
Acum ca stii cum se utilizeaza si intretine o masina de tocat carne, trebuie sa afli de unde cumperi cel mai bun produs!
Raspunsul il vei gasi in magazinul online ZEP.ro – cel mai mare magazin online de scule, unelte si echipamente (pentru toate domeniile) din Romania. Descopera chiar acum oferta ZEP si cumpara o masina de tocat carne de calitate superioara!